Vi håller Sverige i tätposition inom flyg- och rymdteknik

Vi håller Sverige i tätposition inom flyg- och rymdteknik

SAIs direktör Catrin Mattsson besökte Rymdforskarskolan anordnad av organisationen Astronomisk Ungdom, med stöd av bland annat Swedish Areospace Industries. Rymdforskarskolan samlar gymnasieelever under två sommarveckor för fördjupande studier, forskning och laborationer inom rymdteknik och astronomi. Rymdforskarskolan har väckt stort intresse och bland annat uppmärksammats av Rapport och TV4.

Vid det avslutande seminariet presenterade ungdomarna resultaten av de två intensiva veckorna, något som imponerade stort på åhörarna. Catrin Mattsson presenterade SAI samt berättade om vilka möjligheter och utmaningar som finns för de som väljer att satsa på en karriär inom den svenska flyg- och rymdindustrin. Vid det avslutande seminariet deltog även styrelseledamot Gierth Olsson, som haft ett nära samarbete med ungdomarna under studieveckorna.

SAI gratulerar Astronomisk Ungdom till en mycket väl genomförd Rymdforskarskola, och tackar för gott samarbete.

Gruppbild från det avslutande seminariet med deltagare från Rymdforskarskolan, tillsammans med ledare och handledare från Astronomisk Ungdom samt Gierth Olsson och Catrin Mattsson från SAI.

Share This
NyheterSAI besökte Rymdforskarskolan